Bananmousse
0kommentarer
Den här moussen är nog min pappas favorit. Han lever efter teorin att den enda rätta tårtfyllningen är bananer och grädde. Så det här är en bra variant på vanliga fyllningen mossade bananer. Moussen passar perfekt tillsammans med chokladfyllningar men det är också gott att matcha med en hemgjort vaniljkräm.

Bananmousse
3 st Mogna bananer
1 msk Citronsaft
Gul Karamellfärg
Marsanpulver
2-3 dl Vispgrädde
- Mixa bananerna tillsammans med citronsaften och den gula färgen. (citronsaften motverkar att bananerna blir bruna)
- Blanda i marsanpulver tills att du fått önskad konsistens. Tänk på att moussen inte ska rinna av tårtan.
- Vispa grädden rätt så hårt och vänd ner den i banansmeten. När det är väl blandat kan du välja att ha i mer marsanpulver om du tycker att moussen är för rinnig.
Vill du ha chokladsmak så kan du blanda i 2-3msk oboy-pulver istället för citronsaften. Då smakar den bananchoklad.
banan,
bananfyllning,
bananmousse,
frosting,
tårtfyllning,
Kommentera