Glutenfria anslag
0kommentarer
Eftersom jag har både en pappa och småbarn i släkten som inte tål gluten så behövs många tårtor vara glutenfria. Just det här receptet hittade jag hos Bengtssons baksida. Spännande utan mjölmix tänkte jag och var bara tvungen att testa. Eftersom glutenfria tårtor har en tendens att sjunka ihop i mitten så blev jag glatt överraskad av det här receptet.

Glutenfritt anslag
4 Ägg
2 dl Strösocker
1 dl Potatismjöl
1 dl Maizena
1 tsk Bakpulver
1. Värm ugnen till 175°c.
2. Vispa ägg och socker till en luftig massa. I minst 10-15 minuter.
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggblandningen. Jag använder mig utav ena handen, då kan du lätt vända smeten utan att det luftiga försvinner och du känner lätt om det finns "mjölsmulor" i smeten.
4. Häll i springformen och grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 30 minuter, beroende på formens storlek.
5. Efter ca 15 minuter kan du lägga en bakplåtspapper över anslaget då det lätt bränns vid. Håll koll med en sticka för att se till att anslaget inte blir torrt och tråkigt.
Bakning,
anslag,
anslag recept,
baka,
bake,
glutenfri tårtbotten,
glutenfria anslag,
glutenfritt,
tårta,
tårtbotten,
tårtor,
Kommentera