Raspberry dream

0kommentarer

Jag har ofta svårt att bestämma vad jag ska baka, och igår var jag sugen på paj, samtidigt som jag ville baka muffins. Det resulterade i att jag kombinerade hallonmuffins med ett lager med smulpaj. Dom blev uppätna dom också. Det här receptet fungerar även som en lättare efterrätt. Om du väljer att göra dem i ugnsformar så ser de riktigt lyxiga ut.
 
 
Hallonmuffins
 
100 g smör
2 st ägg
2 dl mjölk
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
 
1. Värm ugnen till 200°c.
2. Smält smöret och häll i mjölken.
3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det blir en porös och luftig smet.
4. Blanda mjöl, bakpulver och salt.
5. Rör ner smöret och mjölken i äggblandningen och vänd sedan ner mjölblandningen och vispa till en smidig smet.
6. Vill du ha hallonrippel i kan du vispa i hallonen lite lätt i smeten. Annars kan du lägga i hallonen efter att du har fyllt formarna med smeten. Fyll inte formarna till mer än 3/4.
7. Strö på rikligt med smulpaj.
8. Gräddningen är olika, vill du ha kladdiga muffins så sätt tiden på 10 minuter och håll sedan koll varannan minut eller liknande med en sticka, ta ut dem direkt när stickan inte är kladdig längre. När muffinsen har svalnat så kommer den fortfarande vara kladdig. Vill du ha en mer fast muffins så kan du grädda dem i ungefär 20 minuter. 
 
Bakning, anslag, anslag recept, baka, bake, blåbär, blåbärsmuffins, cake, chocolate chip cookies, chocolate cookie, choklad, chokladkaka, chokladkakor, choklasbotten, cookie dough, cookies, cupcakes, fudge, gelegodis, gelehallon, godis, hallon, hallonmuffins, muffins,

Kommentera

Publiceras ej