Chokladgömma

0kommentarer

Den här ljuvliga saken är en av mina nya favoriter. Det är en klassisk chokladmuffins med en läcker vaniljkrämsgömma inuti. Toppad med chokladströssel. Kanske en av sommarens godaste fikabröd.
 
Chokladmuffins
100g Smör/Margarin
2 Ägg
2 1/2 dl Strösocker
1 1/2 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
4 msk Kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
 
- Värm ugnen till 200 °c.
- Smält matfettet och låt det svalna
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna - sist matfettet!
- Fyll formarna till ungefär hälften.
 
- Gör din egen vaniljkräm och fyll en spritspåse. Tryck ner tyllen i muffinsen och tryck ner lite vaniljkräm i varje form. Var försiktig och tryck inte ner tyllen ända till botten, då kommer muffinsen att gå isär när de är klara. 
- Jag strödde lite chokladströssel över innan jag stoppade in muffinsen i ugnen. 
- Grädda dem i ca 12 minuter. Du får hålla koll med sticka efter kanske 8 minuter. Det är svårt att få den perfekta muffinsen eftersom vaniljkrämen ska vara krämig, och muffinsen inte ska bli torr. Håll koll!
 
 
 
choklad, choklad och vanilj, chokladgömma, chokladkaka, chokladmuffins, muffins, muffinsformar, vaniljkräm,

Kommentera

Publiceras ej