Browniebotten

1kommentarer

Det här är nog min favorit bland de chokladiga tårtorna. Enkel att göra och den bli sådär härligt seg och kladdig. Supergod, måste testas!
 
 
Browniebotten
120g Choklad 70%
100g Smör
2 1/2 dl Strösocker
2 Ägg
1 1/2 msk Vaniljsocker
1 krm Salt
1 1/2 Vetemjöl
 
- Värm ugnen till 175 °c.
- Smält chokladen tillsammans med smöret över vattenbad.
- Ta bort från värmen och blanda i strösockret och blanda till en jämn smet. 
- Blanda äggen, ett i taget. 
- Blanda i vaniljsockret och saltet och vänd till sist ner mjölet. 
- Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Testa kakan efter ca 20 minuter. Gå mer på sticka än på tid.
 
Fyll formen med:
Hallonmousse
Gräddvanilj
brownie, browniebotten, brownietårta, choklad, chokladtårta, dekorera tårta, glutenfri tårtbotten, tårta,

1 kommentarer

Evas Baknings Svammel

24 Nov 2013 15:19

Hej,
Menar du att det blir en enda botten av det här receptet?

Svar: Hej! Ja, det blir en botten på ca. 5cm. Jag brukar göra ett mousselager och lägga över botten! :)
None Skotte

Kommentera

Publiceras ej