Hallonhjärtan

0kommentarer


 
Likt det klassiska godiset gelehallon, så gav jag mig på att göra mina egna hallonhjärtan. Gelegodis kan vara alla barns favoriter och passar utmärkt som att ge bort som en gåva eller att ha i en fin skål hemma på köksbordet. Det är inte alls så svårt som man tror. Det går utmärkt att använda en silikonform för att göra formen på godiset, dessa går att hitta lite överallt, exempelvis IKEA. Detta är också ett godis som går att variera i det oändliga med smaker och former. Testa dig fram för att hitta din favorit!
 
 
Hallonhjärtan

20st stora - 15st små
 
6 Gelatinblad
50 g Glukos
1 dl Strösocker
2,5 dl Vatten
Några droppar Flytande arom ( I det här fallet Hallonarom )
Karamellfärg om man vill ha en finare färg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  • Blanda glukos, Strösocker och vatten i en kastrull och låt det koka upp. Koka det tills massan håller en temperatur på 122 °c.
  • Smält gelatinbladen i 2msk vatten på låg värme. Detta får inte koka!
  • Rör ner gelatinmassan i Sockerblandningen och rör samtidigt ner arom och karamellfärg.
  • Låt massan svalna något och häll sedan ner det i din form.
  • Låt det stelna och svalna i rumstemperatur över en natt.
När godiset har stelnat så kan du välja att rulla dem i socker för att få ett sött godis. Men gillar du sura godisat kan du blanda i lite citronsyra i sockret så blir det sötsura gelegodisar. Om du istället föredrar neutrala hjärtan kan du pensla dem det lite olja så de inte blir lika klibbiga.
 
Bakning, baka, bake, cake, cookie dough, cookies, cupcakes, fudge, gelegodis, gelehallon, godis, hemmagjort godis, julbak, julgodis, kakor, muffins, pepparkaka, rocky road,

Kommentera

Publiceras ej