Pepparkaksmuffins med vaniljfrosting
1kommentarer
Ett sött recept som passar alldeles utmärkt till adventsfikat!

Pepparkakscupcakes
ca. 12st 175°c.
3 Ägg
2 1/2 dl Socker
100g Smör
1 dl Mjölk
3 1/2 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
3 tsk Pepparkakskrydda
Vaniljfrosting
50g Smör
5dl Florsocker
100g Philadelphiaost
2msk Vaniljsocker
Topping
Detta går att variera i det oändliga, tips till det här receptet kan vara:
krossade pepparkakor
Strössel, ex Snöflingor,vita sockerkulor, silverströssel
Polkagrisar
- Vispa ägg och socker tills det är vitt och pösigt.
- Smält smöret, blanda i mjölken. Häll detta i äggblandningen och rör om.
- Blanda mjöl, bakpulver,salt och pepparkakskrydda i en enskild skål. Rör sedan ner mjölblandningen i smetblandningen och rör tills smeten är helt slät.
- Fyll inte muffinsformarna till mer än 3/4.
- Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter, beroende på hur stora formar du använder.
Medan muffinsen är i ugnen kan du passa på att blanda ihop alla ingredienser till frostingen. Om du märker att frostingen blir lös så blanda i mer florsocker.
Låt muffinsen svalna innan du brer på frostingen.
Använd en sprits eller en bakkniv för att spritsa eller bre på frostingen på muffinsen. Dekorera muffinsen med strössel och dylikt, efter en stund kommer frostingen att stelna och då fastnar inte din dekor.
Bakning,
baka,
bake,
cupcakes,
kakor,
muffins,
pepparkaka,
1 kommentarer
Ninna
02 Apr 2013 11:03
Det här måste jag pröva låter jättegott och enkelt se om jag kan vänta till advent!
TACK för receptet
Kommentera