Saffransskorpor

0kommentarer

En favorit i mångas tycken. Enkel att göra och passar perfekt till kvällskaffet. För saffransälskare.
 
 
Saffransskorpor
175 °c
 
100g Smör
1g Saffran
2st Ägg
1 1/2 dl Strösocker
5dl Vetemjöl
1 1/2 tsk Bakpulver
1 1/2 dl Hel/grovt hackad sötmandel
 
 
  • Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
  • Blanda alla de torra ingredienserna tillsammans med mandeln i en annan bunke, vänd ner det i äggblandningen. Blanda tills allt mjöl är ihopblandat med resten av degen.
  • Forma degen till 3 längder och platta ut dem någorlunda. Strö över råsocker.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  • Sänk temperaturen till 125 °c och ta ut plåten. Skär längderna i 1cm långa bitar och torka dem i ugnen i ca. 10minuter. 
  • Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar över natten så att skorporna torkar.

 
 
Bakning, baka, bake, cake, cookies, cupcakes, julbak, julgodis, kakor, muffins, pepparkaka,

Kommentera

Publiceras ej