Saffransskorpor
0kommentarer
En favorit i mångas tycken. Enkel att göra och passar perfekt till kvällskaffet. För saffransälskare.

Saffransskorpor
175 °c
100g Smör
1g Saffran
2st Ägg
1 1/2 dl Strösocker
5dl Vetemjöl
1 1/2 tsk Bakpulver
1 1/2 dl Hel/grovt hackad sötmandel
- Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
- Blanda alla de torra ingredienserna tillsammans med mandeln i en annan bunke, vänd ner det i äggblandningen. Blanda tills allt mjöl är ihopblandat med resten av degen.
- Forma degen till 3 längder och platta ut dem någorlunda. Strö över råsocker.
- Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
- Sänk temperaturen till 125 °c och ta ut plåten. Skär längderna i 1cm långa bitar och torka dem i ugnen i ca. 10minuter.
- Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar över natten så att skorporna torkar.
Bakning,
baka,
bake,
cake,
cookies,
cupcakes,
julbak,
julgodis,
kakor,
muffins,
pepparkaka,
Kommentera