Tomtefudge
1kommentarer
Skumtomtar hör julen till, likaså fudge. Det här är en sockersöt kombination av två av julens favoritgodis. Den vita chokladen binder dem samman och skapar ett riktigt lent resultat.
När man gör fudge är det bra att ha en termometer till hands, det är det perfekta hjälpmedlet till att skapa en lagom seg fudge.

Tomtefudge
ca, 25 mellanstora bitar
50g Smör
1 dl Vispgrädde
12 st Skumtomtar
2dl Strösocker
100g Vit choklad
Röd karamellfärg - om du vill ha en starkare färg.
- Klä en bakform i bakplåtspapper.
- Använd en kastrull med en tjock botten. Smält smöret tillsammans med sockret,grädden och skumtomtarna. Koka upp och rör om tills skumtomtarna har smält och smeten är slät.
- Koka på en låg värme tills du uppnår en temperatur på 112°c, rör om ibland.
- Ställ kastrullen i kallt vatten så att kokningen avtar. Sluta inte röra!
- Lägg i den vita chokladen och ett par droppar karamellfärg om så önskas. rör om tills chokladen har smält.
- Häll smeten i bakformen och ställ in i kylskåpet. När fudgen har svalnat kan du skära i lagom stora bitar.
1 kommentarer
lojsan
10 Dec 2012 17:52
Du är så duktig Anna :)
Kommentera