Chocolate cake med nonstop och kitkat

0kommentarer

 
Den här tårtan bakade jag som en going-away-cake till min syster som ska flytta till norge. Det är en riktigt maffig tårta så även fast den är "liten" så räcker den till många. En tårta för chokladälskare!
 
Chokladanslag
150g Smör
2 Ägg
2 1/2 dl Strösocker
2 1/2 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
1/2 dl Kakao
1 1/2 dl Hett vatten
 
1. Värm ugnen till 175°c. 
2. Smält smöret, vispa upp äggen lätt.
3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt sedan smöret och äggen.
4. Tillsätt det heta vattnet och blanda till en jämn och smidig smet.
5. Häll sedan smeten i en springform. Jag använda mig utav en 18cm, då blir kakan hög och det finns möjlighet att dela tårtan i 4 lager. Om du använder en större form blir tårtan lägre.
6. Grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Beroende på hur stor form du har så kan det ta längre/ kortare tid.
 
Vaniljkräm
Här fuskade jag och använde mig utav marsan pulver. Passar utmärkt till tårtfyllning.
 
Jappfluff
3dl Vispgrädde
180g japp ( 3st dubbelbitar)
 
1. Värm grädden i en kastrull, den får inte koka.
2. Ta bort kastrullen från plattan och lägg i jappen i små bitar. Den ska nu smälta helt. Det kan ta en stund men rör ordentligt så smälter den tillslut. Ett tips kan vara att stänga av plattan men låta kastrullen stå kvar.
3. Ställ blandningen kall. Har du möjlighet till att ha den över natten i kyla är det jättebra. Blandningen måste bli helt kall!
4. När den är kall så är det bara att vispa tills det blir en stadig konsistens. 
 
 
 
Bakning, anslag, anslag recept, baka, bake, cake, chocolate chip cookies, choklad, chokladkaka, chokladkakor, choklasbotten, cookie dough, cookies, cupcakes, fudge, gelegodis, gelehallon, godis, gör ditt eget kakfat, jappfluff, jappmousse, kitkat, tårta, tårtbotten, tårtor,

Kommentera

Publiceras ej