Frukostbullar
0kommentarer
När man har en hantverkarsambo som äter frukost i bilen så kunde det inte passa bättre än med de här frukostbullarna. Väldigt enkla att baka och smidigt att styckfrysa dem, ta fram kvällen innan så är de färdiga att ätas på morgonen därefter. Vad är godare än nybakat bröd?

Frukostbullar
50g Jäst
1 dl Olivolja
5 dl Fingervarmt vatten
1 tsk Salt
1 dl Grahamsmjöl
ca, 10 dl Vetemjöl
Valfria fröer/kärnor
1. Smula jästen och tillsätt olja och vatten. Rör det så att jästen löser sig.
2. Tillsätt salt, grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta degen samman tills den släpper ifrån kanterna. Mängden vetemjöl är olika så prova dig fram med lite i taget.
3. Låt degen jäsa till dubbel storlek - ca 30 minuter.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord, rulla den till en längd och dela den i bitar. En deg blir ungefär 18 bullar beroende på storlek.
5. Rulla eller snurra dem till valfria formar. Jag valde att göra vanliga runddrivna bullar av den här degen.
6. Spraya bullarna med vatten och doppa dem i fröer eller kärnor, tryck ner bullarna lite i fröerna så att de tar fäste.
7. Låt jäsa i ca, 30 minuter.
8. Värm ugnen till 225°c.
9. Grädda dem i mitten på ugnen i ca, 15 minuter.

Bakning,
anslag,
anslag recept,
baka,
bake,
blåbär,
blåbärsmuffins,
bondkakor,
bröd,
cake,
chocolate chip cookies,
chocolate cookie,
choklad,
chokladbollar,
chokladkaka,
chokladkakor,
choklasbotten,
cookie dough,
cookies,
cupcakes,
frukostbullar,
fudge,
gelegodis,
gelehallon,
godis,
gör ditt eget kakfat,
hallon,
hallonmuffins,
havrebollar,
havrekaka,
havrekakor,
hemmagjort godis,
jappfluff,
jappmousse,
julbak,
julgodis,
kaka,
kakfat,
kakor,
kardemumma,
kitkat,
knäck,
kola,
matbröd,
muffins,
pepparkaka,
pralin,
praliner,
rocky road,
semla,
semlor,
småbröd,
tårta,
tårtbotten,
tårtor,
Kommentera