Knäckebröd

1kommentarer

Det här är kanske världens godaste knäckebröd. Själv kan jag äta det som godis. Ett plus är ju att det är både gluten och laktosfritt. Det gör sig i praktiskt taget av sig själv. Ett recept som jag verkligen rekomenderar!
 
 
Knäckebröd
1 dl sesamfrön
½ dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
2 dl Majsmjöl
2 msk olivolja
2½ dl kokande vatten
flingsalt 
 
Om du vill ha andra frön så kan du byta ut en del av solrosfröna. Jag brukar ha 1/2dl solrosfrön och 1/2dl pumpakärnor men just idag hade pumpa kärnorna tagit slut.
 
1. Värm ugnen till 150°c.
2. Blanda alla ingredienser utom saltet. Blanda ihop det till en "smet" och låt det stå och svälla i ca 10 minuter.
3. Lägg ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg sedan ett till papper på och kavla ut smeten mellan bakplåtspapprena. 
4. Dra bort det översta pappret och strö på flingsalt. Ta en pizzaskärare ( eller en kniv ) och skär knäckebrödet i bitar.
5. Grädda i 30-40 minuter i nedre delen av ugnen. Stäng sedan av ugnen och låt knäckebrödet stå kvar och torka i eftervärmen.
 
Bakning, glutenfritt, knäckebröd, knäckebröd med majsmjöl, laktosfritt, linfrö, majsmjöl, matbröd, solrosfrön,

1 kommentarer

Mamma Lotta

21 Feb 2013 23:23

mmm det är JÄTTE gott. Undrar vem du har fått receptet ifrån ??????

Svar: mm, det är verkligen jättegott! Tack skaruha!
None Skotte

Kommentera

Publiceras ej