Hög tårtbotten
0kommentarer
Den här bottnen använder jag när jag bakar mina större tårtor. Mina rektangulära tårtor gör jag i en 30x40cm form och då blir den här bottnen rätt så perfekt. Jag bakar den två gånger och då finns det möjlighet att få 3 lager fyllning i tårtan.
5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
3 tsk bakpulver
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
3 tsk bakpulver
- Värm ugnen till 175 °c.
- Vispa ägg och socker pösigt, minst 10 minuter.
- Blanda alla de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggblandningen.
- Grädda längst ner i ugnen i ca 15-20 minuter. Tiden varierar jättemycket. Ska du göra i en form på 25 cm i omkrets kan det ta upp emot 40 minuter. Testa ofta med en sticka.
anslag,
anslag recept,
cake,
cakedecorating,
dekorera tårta,
glutenfri tårtbotten,
glutenfria anslag,
ivt tårta,
tårta,
tårtbotten,
tårtdekorering,
tårtfyllning,
tårtor,
Kommentera