Mazarinsnitt

0kommentarer

 
 
Den här kakan är en fantastisk korsning mellan den klassiska mazarinen och den mjuka och goda kärleksmumsen. Du bakar kakan enkelt i en långpanna och det blir ungefär 40 snitt. Glasyren går att göra helt på kaffe men jag har valt att ta hälften vatten för att få en lenare smak.
 
 
 
 
 
 
Mazarinbotten:
100g Mandelmjöl
400g Smör/ Margarin
4dl Strösocker
4 Ägg
7-8 droppar bittermandelarom
7dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
2msk Vaniljsocker
3dl Mjölk
 
Glasyr:
75g Smör
5dl Florsocker
2 1/2tsk Vaniljsocker
1msk Kallt kaffe
1msk Vatten
 
- Värm ugnen till 175 °c.
- Vispa smör och socker vitt. Blanda i ägg, mandelmjölet och bittermandelaromet.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mjölk, rör ner det i smeten och rör till en jämn smet.
- Häll upp smeten i en långpanna och bred ut den jämnt. Grädda den i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Glasyr:
- Smält smöret, rör i florsocker, vaniljsocker, kaffe och vatten. Bred glasyren över den ljumna kakan.
 
- När kakan har stelnat så skär du den i fyrkanter, och sedan snett över så det blir trekanter.
 
 
Bakning, glasyr, kaka, kakor, kärleksmums, mazarin, mazarinsnitt,

Kommentera

Publiceras ej