Gianduja är en typ av pralin som man doppar i choklad. Hasselnötter, florsocker och choklad gör den här enkla pralinen. Supergod!
50g Hasselnötter
50g Florsocker
70g Non-temp ljus Choklad ( typ marabou)
Tempererad choklad att doppa i.
Rosta nötterna och ta bort skalet. Mixa dem tills det blir som hasselnötsmjöl. Tillsätt florsockret.
Smält den ljusa chokladen. Blanda ner hasselnötsblandningen i chokladen, rör om. Lägg upp smeten på ett bakplåtspapper och forma till en kvadrat. Om du viker över pappret medan du formar kan du snyggt forma den jämnt. Ställ den i kylen i 10 minuter, det blir så mycket lättare att doppa dina praliner.
Efter 10 minuter kan du ta ut Giandujan och dela den i lika kvadrater. Ställ in den i kylen en stund till.
Efter ett tag kan du börja temperera din choklad. Det är inte så svårt som det verkar. Jag tycker att alla kan försöka sig på det, även om det är lite pilligt. Behöver ni en guide?
Gianduja,
choklad,
chokladpralin,
enkel pralin,
praliner,
snabba praliner,