chokladtryffel

0kommentarer

När jag tröttnat på marsipan och är sugen på choklad är det här perfekt! . Jag täcker tårtor med den här tryffeln och det går att göra riktigt snyggt! Det går snabbt och enkelt om du ska slänga ihop ett snyggt bakverk, bara sådär.
 
Chokladtryffel
200g Choklad, valfri
1-3dl Vispgrädde
2msk Smör
 
1. Smält chokladen i en kastrull, vattenbad behövs inte. Se till att ha plattan på riktigt låg värme och rör hela tiden så att chokladen inte bränns fast.
2. När chokladen är smält tillsätter du grädden. Ta lite i taget och rör om så ser du vilken konsistens du vill uppnå. Om du råkar göra den för lös, så låter du den stå ett tag när den är klar, så blir den något fastare.
3. När allt är tillräckligt blandat så tillsätter du smöret, det är för att få en finish på tryffeln, så den får en blankare yta när den stelnar.
chokaldtryffel, chokladganache, enkel chokladtryffel, enkel ganache, enkel tryffel, ganache, tryffel, tårtdekorering, tårtganache, tårttryffel,

Kommentera

Publiceras ej