Smulpaj med äpple

0kommentarer

Något av det godaste som finns är ju pajer av alla dess slag. Det går alltid hem hos mig. Här är en enkel variant som går snabbt att göra. Sparar på disken gör man också genom att bara använda en skål. 
 
 
 
Karameliserade äpplen
3-4 äpplen
1dl Strösocker
 
Häll sockret i stekpannan och vänta tills det börjar smälta, ha då i äpplena och låt det puttra ihop i ca 5-10 minuter. Det kommer likna en kräm när det är färdigt. fördela krämen i pajformen.
 
Smulor
150g Margarin
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl Havregryn
1 1/2 dl Strösocker
 
Nyp ihop alla ingredienserna i en skål, när allt är blandat ska man kunna smula ut degen över pajformen. Om smulorna är torra kan du tillsätta mer margarin och om smulorna är för kladdiga kan du ha i mer mjöl/havregryn. Väldigt enkelt att få en riktigt bra smuldeg!
 
Baka av på 225° i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter.
 
 
 
 
baka med äpple, pajdeg, smuldeg, smulpaj, smulpaj med äpple, äppelpaj, äpple, äpplepaj,

Kommentera

Publiceras ej