En av mina nya favoriter. Passar perfekt som frosting till muffins eller som en tårtfyllning. Kombineras med en god vaniljkräm eller en mild chokladfyllning. Superbra att kunna förbereda det här dagen innan du ska göra dina muffins eller din tårta.
 
 
Polkafluff
3 dl Vispgrädde
140g Polkagrisar
 
Värm grädden, smält ner polkagrisarna. Grädden får inte koka!
När alla polkagrisar är smälta ställer du skålen med blandningen i kylskåpet över natten. 
När grädden är helt genomkall, vispa upp den till en relativt fast grädde. Låt stå ett par minuter innan du kan spritsa på frostingen på dina muffins eller din tårta.
 
 
dekorera tårta, polkafluff, polkafyllning, polkagris, polkagrisar, tårta, tårtdekorering, tårtfyllning, tårtfyllning polka,
Som jag har sagt så många gånger förut så har jag släktingar som har glutenallergi och när vi har finfika så är det klart att dom också ska ha något festligt. När jag vill göra något som behöver innehålla vete så brukar jag göra cupcakes eller moussebakelser till dom som inte tål gluten. Den här gången bakade jag cupcakes med en chokladfrosting till. Riktig vaniljextrakt i muffinsen och så mycket choklad det går i frostingen. Dömt att lyckas!
 
 
Glutenfria Vaniljmuffins

3 Ägg
2 tsk Vaniljextrakt
2 1/2 dl Strösocker
100g Smör
1 dl Mjölk
4 dl Mjölmix 
2 tsk Bakpulver
1 nypa salt
 
- Värm ugnen till 175°c.
- Vispa ägg, vaniljextrakt och strösocker poröst.
- Smält smöret, häll i mjölken och blanda ner smörblandningen i äggblandningen.
- Blanda alla de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
- Fyll muffinsformarna till ca 2/3. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Lita aldrig på tiden utan känn alltid med sticka med jämna mellanrum.
 
Låt muffinsen svalna på galler! Om du har kvar dem i muffinsplåten så fortsätter de att gräddas efter att du tagit ut dem ur ugnen.
 
Jag använder mig oftast utav sempers mjölmix när jag bakar glutenfritt. Jag tycker att den skapar en luftig konsistens och är lättare att baka med om man jämför med andra glutenfria mjökmixar.
 
Jag spritsade muffinsen med min chokladiga frosting, och dekorerade dem med en marsipanblomma.
 
Den här ljuvliga saken är en av mina nya favoriter. Det är en klassisk chokladmuffins med en läcker vaniljkrämsgömma inuti. Toppad med chokladströssel. Kanske en av sommarens godaste fikabröd.
 
Chokladmuffins
100g Smör/Margarin
2 Ägg
2 1/2 dl Strösocker
1 1/2 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
4 msk Kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
 
- Värm ugnen till 200 °c.
- Smält matfettet och låt det svalna
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna - sist matfettet!
- Fyll formarna till ungefär hälften.
 
- Gör din egen vaniljkräm och fyll en spritspåse. Tryck ner tyllen i muffinsen och tryck ner lite vaniljkräm i varje form. Var försiktig och tryck inte ner tyllen ända till botten, då kommer muffinsen att gå isär när de är klara. 
- Jag strödde lite chokladströssel över innan jag stoppade in muffinsen i ugnen. 
- Grädda dem i ca 12 minuter. Du får hålla koll med sticka efter kanske 8 minuter. Det är svårt att få den perfekta muffinsen eftersom vaniljkrämen ska vara krämig, och muffinsen inte ska bli torr. Håll koll!
 
 
 
choklad, choklad och vanilj, chokladgömma, chokladkaka, chokladmuffins, muffins, muffinsformar, vaniljkräm,
 Den här fotbollstårtan gjorde jag till Ludvig när han fyllde 6 år. Han har blivit riktigt förtjust i fotboll och då var det ju självklart att han skulle få en sån tårta när vi firade hans dag med bowling och finfika en fredagskväll.
 
 
De bilder jag tog blev väldigt konstiga och ger kanske inte tårtan rättvisa. Men den var iallafall helt rund på ovansidan.
 
Den är bakad med lika-delar tårtbotten, fylld med daimfluff, jordgubbssylt och grädde. Spacklad med grädde och täckt med vit och svart marsipan. Kanten är gjord av gul och blå marsipan. 
anslag, anslag recept, dekorera tårta, glutenfri tårtbotten, glutenfria anslag, tårta, tårtbotten, tårtdekorering, tårtfyllning, tårtor,
Ibland är det så himla roligt att leta recept utifrån en ingrediens, eller hitta på en egen blandning utav två recept. Det var precis det jag gjorde när jag hittade en stor påse jordnötter i ett skåp här hemma. En perfekt kaka för dig som inte kan motstå choklad, och gillar den där kladdiga känslan från kladdkaka.
 
 

 
Brownie

60 g smör
100 g. 70% choklad
1 1/2 dl råsocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
ca 1 dl Vetemjöl
1 msk kakao
ca, 2 dl jordnötter. Beroende på hur mycket nötter du vill ha
 
Värm ugnen till 175°c. 
Smält smöret tillsammans med chokladen. Blanda i råsockret och rör om tills sockerkristallerna har löst sig något. 
Tillsätt ett ägg i taget tillsammans med vaniljsockret. Vispa ihop blandningen med elvisp.
Blanda kakao med vetemjöl och rör försiktigt ner det i äggblandningen.
 
Grädda i mitten på ugnen i ca 12 minuter.
 
Jag använde mig utav en form på ca 20x30cm som jag klädde med bakplåtspapper.
 
 
 
 
brownie, choklad, choklad och jordnötskaka, chokladkaka, chokladkakor, jordnötsbrownie, kladdig chokladkaka, kladdkaka, kladdkaka med jordnötter,
De här vaniljdrömmarna är ett riktigt enkelt recept. Kakorna går snabbt att göra och är perfekta att frysa in och ta fram när det vankas fika. Den här varianten är lite segare än vanliga drömmar. Gott!
 
 
 
Vaniljdrömmar
200g Smör/Margarin
2 1/2 dl Strösocker
1/2 tsk Hjortronssalt
1 msk Vaniljsocker
1 tsk Vaniljextrakt
5dl Vetemjöl
 
- Vispa smör, socker, vaniljsocker och vaniljextraktet poröst.
- Blanda mjölet med hjortronssaltet och rör ner det i smeten.
- tryck till bollar av smeten och baka av på plåt i mitten av ugnen, i ca 10-15 minuter.
 
 
bourbon vanilj, drömmar, gör ditt eget kakfat, kaka, kakfat, kakor, kravmärkt vanilj, vanilj, vaniljdrömmar, vaniljextrakt,
 
 
Den här kakan är en fantastisk korsning mellan den klassiska mazarinen och den mjuka och goda kärleksmumsen. Du bakar kakan enkelt i en långpanna och det blir ungefär 40 snitt. Glasyren går att göra helt på kaffe men jag har valt att ta hälften vatten för att få en lenare smak.
 
 
 
 
 
 
Mazarinbotten:
100g Mandelmjöl
400g Smör/ Margarin
4dl Strösocker
4 Ägg
7-8 droppar bittermandelarom
7dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
2msk Vaniljsocker
3dl Mjölk
 
Glasyr:
75g Smör
5dl Florsocker
2 1/2tsk Vaniljsocker
1msk Kallt kaffe
1msk Vatten
 
- Värm ugnen till 175 °c.
- Vispa smör och socker vitt. Blanda i ägg, mandelmjölet och bittermandelaromet.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mjölk, rör ner det i smeten och rör till en jämn smet.
- Häll upp smeten i en långpanna och bred ut den jämnt. Grädda den i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Glasyr:
- Smält smöret, rör i florsocker, vaniljsocker, kaffe och vatten. Bred glasyren över den ljumna kakan.
 
- När kakan har stelnat så skär du den i fyrkanter, och sedan snett över så det blir trekanter.
 
 
Bakning, glasyr, kaka, kakor, kärleksmums, mazarin, mazarinsnitt,