Att baka anslag är väl inte det svåraste som finns. Men det finns små tips och trix som kan hjälpa dig på vägen och förenkla processen litegrann. Här kommer ett par av mina bästa tips!
- När anslaget är färdigt och jag tar ut det ur ugnen så vänder jag alltid på formen. Jag brukar mjöla formen och lägga en plåt över kakan och vända de båda plåtarna så att den kalla plåten är den som kakan nu står på. På så sätt får du en jämnare kaka och slipper luftbubblor.
- Jag gör alltid tårtbotten 2 dagar i förväg. Jag brukar slänga in bottnen i frysen en stund innan jag delar den. Om anslaget är lite fruset så är det mycket lättare att dela det. Om du inte vill frysa den så lägg anslaget i en plastpåse till att du ska dela det. Det förhindrar att anslaget blir torrt.
- Jag brukar göra helt naturella anslag men det går jättebra att ha i någon smakessens eller te.x kakao för att få en smak på anslaget. Om du då gör lika-delar tårtbotten så ersätter du en mjöldel med den smak du vill ha (är det essens du använder behöver du inte ersätta något)
- Jag brukar vispa socker och ägg i min bakmaskin i minst 10-15 minuter. Vill du ha ett tungt anslag behöver du inte vispa så länge men det blir ett betydligt bättre resultat när du vispar det riktigt luftigt.
- Fyllningar till tårtan gör jag 2 dagar innan, ofta behöver de stå över natten och då är det alldeles lagom. En dag innan det att tårtan ska ätas så fyller jag tårtan och stryker upp den. Dekorerar gör jag nästan alltid samma dag som tårtan ska ätas. Marsipan och superpaste har en tendens att "svettas" när den står i kylskåp. Behöver den stå färdig i kylskåp under en längre tid så ställ tårtan i en pappers-påse eller kartong.
anslag,
anslag recept,
dekorera tårta,
glutenfri tårtbotten,
glutenfria anslag,
tårta,
tårtbotten,