Att baka anslag är väl inte det svåraste som finns. Men det finns små tips och trix som kan hjälpa dig på vägen och förenkla processen litegrann. Här kommer ett par av mina bästa tips!
 

- När anslaget är färdigt och jag tar ut det ur ugnen så vänder jag alltid på formen. Jag brukar mjöla formen och lägga en plåt över kakan och vända de båda plåtarna så att den kalla plåten är den som kakan nu står på. På så sätt får du en jämnare kaka och slipper luftbubblor.
 
- Jag gör alltid tårtbotten 2 dagar i förväg. Jag brukar slänga in bottnen i frysen en stund innan jag delar den. Om anslaget är lite fruset så är det mycket lättare att dela det. Om du inte vill frysa den så lägg anslaget i en plastpåse till att du ska dela det. Det förhindrar att anslaget blir torrt.
 
- Jag brukar göra helt naturella anslag men det går jättebra att ha i någon smakessens eller te.x kakao för att få en smak på anslaget. Om du då gör lika-delar tårtbotten så ersätter du en mjöldel med den smak du vill ha (är det essens du använder behöver du inte ersätta något)
 
- Jag brukar vispa socker och ägg i min bakmaskin i minst 10-15 minuter. Vill du ha ett tungt anslag behöver du inte vispa så länge men det blir ett betydligt bättre resultat när du vispar det riktigt luftigt.
 
- Fyllningar till tårtan gör jag 2 dagar innan, ofta behöver de stå över natten och då är det alldeles lagom. En dag innan det att tårtan ska ätas så fyller jag tårtan och stryker upp den. Dekorerar gör jag nästan alltid samma dag som tårtan ska ätas. Marsipan och superpaste har en tendens att "svettas" när den står i kylskåp. Behöver den stå färdig i kylskåp under en längre tid så ställ tårtan i en pappers-påse eller kartong.
anslag, anslag recept, dekorera tårta, glutenfri tårtbotten, glutenfria anslag, tårta, tårtbotten,
Iår gjorde jag påsktårtan till min mormors påskbord. Jag gjorde en smarrig bananmousse och daimfluff, fixade ordning hela tårtan och när det var dags att flytta tårtan så gick hela tårtbotten sönder. Där stod jag 1 timme innan vi skulle vara hos mormor, utan tårta. Men jag började om, det blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig, men den blev godkänd iallafall!
 

'
 
 

 

Tårtan är gjord på glutenfri tårtbotten, fylld med bananmousse och daimgrädde, spacklad med daimgrädde. Dekorerad med marsipan, choklad, kolafrosting och marsipanfigurer.
 
 
banan, bananfyllning, bananmousse, dekorera tårta, glutenfri tårtbotten, påsk, påsktårta, tårta, tårtbotten,
Den här moussen är av den mer syrliga varianten. Du kan ha den som en fyllning i en vanlig tårta eller som ett mousselager på en browniebotten. Den här hallonmoussen är en personlig favorit!
 
 
Hallonmousse
ca, 3 Dl Hallon ( beroende på hur mycket hallon du vill att det ska smaka)
Marsanpulver
1 tsk Vaniljsocker
3dl Vispgrädde
 
- Mixa hallonen tilsammans med lite av grädden och vaniljsockret.
- Blanda i marsanpulver tills att hallonen är lite fasta. 
- Vispa resterande grädde ( ca, 2-2,5dl) ganska hårt. Vänd ner det i hallonen och blanda väl. 
- Bred på moussen på tårtbotten eller en browniebotten, och låt detta stå kallt.
 
Matcha hallonmoussen med: 
Daimfluff
 
 
bananmousse, hallon, hallonmousse,
Det här är nog min favorit bland de chokladiga tårtorna. Enkel att göra och den bli sådär härligt seg och kladdig. Supergod, måste testas!
 
 
Browniebotten
120g Choklad 70%
100g Smör
2 1/2 dl Strösocker
2 Ägg
1 1/2 msk Vaniljsocker
1 krm Salt
1 1/2 Vetemjöl
 
- Värm ugnen till 175 °c.
- Smält chokladen tillsammans med smöret över vattenbad.
- Ta bort från värmen och blanda i strösockret och blanda till en jämn smet. 
- Blanda äggen, ett i taget. 
- Blanda i vaniljsockret och saltet och vänd till sist ner mjölet. 
- Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Testa kakan efter ca 20 minuter. Gå mer på sticka än på tid.
 
Fyll formen med:
Hallonmousse
Gräddvanilj
brownie, browniebotten, brownietårta, choklad, chokladtårta, dekorera tårta, glutenfri tårtbotten, tårta,
Den här tårtan bakade jag när jag var sugen på någon annat än vanlig sockerkaksbotten. Jag är ju helt tokig i choklad och har länge letat efter ett bra recpet på browniebotten. Och när jag hittade ett som jag tyckte lät bra så var jag bara tvungen att testa på det. Och vad är inte godare till choklad än hallon? 
 
 
Den här tårtan består av en browniebotten, toppad med ett tjockt lager hallonmousse. Dekorerad med vispgrädde, hallon, kakao och florsocker.
Bakning, brownie, browniebotten, brownietårta, choklad, chokladtårta, hallonmousse, mousse,
Den här moussen är nog min pappas favorit. Han lever efter teorin att den enda rätta tårtfyllningen är bananer och grädde. Så det här är en bra variant på vanliga fyllningen mossade bananer. Moussen passar perfekt tillsammans med chokladfyllningar men det är också gott att matcha med en hemgjort vaniljkräm.
 
 
Bananmousse
3 st Mogna bananer
1 msk Citronsaft
Gul Karamellfärg
Marsanpulver
2-3 dl Vispgrädde
 
- Mixa bananerna tillsammans med citronsaften och den gula färgen. (citronsaften motverkar att bananerna blir bruna)
- Blanda i marsanpulver tills att du fått önskad konsistens. Tänk på att moussen inte ska rinna av tårtan.
- Vispa grädden rätt så hårt och vänd ner den i banansmeten. När det är väl blandat kan du välja att ha i mer marsanpulver om du tycker att moussen är för rinnig. 
 
Vill du ha chokladsmak så kan du blanda i 2-3msk oboy-pulver istället för citronsaften. Då smakar den bananchoklad.
banan, bananfyllning, bananmousse, frosting, tårtfyllning,