Om ni klickar på länken nedanför så kommer ni följa mig på bloglovin. Gör gärna det och ni värmer mitt hjärta
 
Det här är ett av mina favorit recept. Enkelt och snabbt och resultatet är supergott. Vill du göra cupcakes så går det jättebra att göra dem lite mer bastanta, men du kan också göra dessa riktigt kladdiga! De här goda chokladmuffinsen är mitt bidrag till månadens sötsak. Underbara Söta saker gör en rolig grej som vi alla hemmabagare får vara med att bidra till. Klicka på bilden längst ner i inlägget så kommer ni direkt dit!
 
 
 
Chokladmuffins

100g Smör/Margarin
2 Ägg
2 1/2 dl Strösocker
1 1/2 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
4 msk Kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
 
- Värm ugnen till 200 °c.
- Smält matfettet och låt det svalna
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna - sist matfettet!
- Fyll formarna till ungefär 3/4. Grädda i mitten på ugnen i ca 10 minuter
 
 
Bakning, baka, chocolate chip cookies, chocolate cookie, choklad, chokladmuffins, muffins, muffinsformar,
Det här är typ den enklaste efterrätten man kan göra. Går att göra en bra stund innan det är dags och du kan variera den i det oändliga. Snabbt och enkelt, utmärkt när du får lite oväntat besök.
 
 
Chokladmousse
100 g Choklad 70 %
2 Äggulor
2 Dl Vispgrädde
 
Smält chokladen över vattenbad, vispa samtidigt grädden, men den får inte bli för hårt vispad. Just den här gången hackade jag vit choklad och blandade i vispgrädden när den var vispad.
Blanda i en äggula i taget i den smälta chokladen, rör hela tiden. När det är väl blandat så vänder du ner chokladen i grädden, Häll upp i portionsformar, och ställ i kyl. Minst en timme innan servering.
 
Min favorit är att servera moussen med hallon. Du kan också riva över vit choklad för att få den att se mer smakfull ut. Vill du göra moussen som en fyllning till tårta så går det jättebra!
 
chocolate chip cookies, chocolate cookie, choklad, chokladmousse, enkel chokladmousse, mousse,
Det nästan ekar lite tomt här just nu. Har massor teori att läsa till skolan och livsmedelshygien tar upp min lediga tid. I mina pauser modellerar jag marsipanfigurer för tårtor som ska göras till nästa helg. Då är det både påsk och födelsedag, så det rycker lite i bakfingrarna nu. Ska försöka slänga upp en guide till någon marsipanfigurering kanske. Är det intressant? Nu: Tillbaka till skadedjur och mikrobiologi!
Gillar ni twix så kommer ni definitivt tycka om den här kakan. Min sambo har twix som favorit godis och jag kan lova att de här kakorna gick åt de också. Enkla att göra och det finns möjlighet att bli många kakor. Först är det ett lager mördeg, sen ett lager mjuk kola som sedan toppas med choklad.
 
 
 
 
Mördegsbotten
150g Smör, rumsvarmt
4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
 

Kolafyllning 
175g Smör
2 dl Strösocker
3 dl Grädde
1/2 dl ljus sirap 

Chokladtopping
200g Mjölkchoklad

- Värm ugnen till 175°c.
- Blanda alla ingredienserna till mördegsbottnen, smöret ska inte smältas. Det lättaste är att trycka den för hands. Tryck ut mördegen i en ugnssäker form. Jag använde mig utav en som är 20x30cm ungefär. 
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter.

- Blanda alla ingredienser till kolan i en kastrull, kastrullen bör vara minst 1,5l då det kokar upp rätt hårt.
- Låt koka kolan på låg värme i ungefär 45 minuter. Testa genom att göra kulprovet. Kolan ska vara lite seg, annars får du en knäckkonsistens vilket kanske inte är det mest önskvärda i den här kakan.
- Bred ut fyllningen på mördegsbottnen och ställ det kallt medan du smälter chokladen över vattenbad. Pensla eller bred över chokladen över kakan och låt det stå kallt tills servering.

 

gör ditt eget kakfat, kaka, kakfat, kakor, kola, kolafyllning, mördeg, småkaka, twix, twixkaka,
Jag och min sambo är helt tokiga i kladdkaka. Jag har utformat hans favoritrecept. Men i helgen så blev vi sugna på att testa någon ny variant. Jag har länge varit sugen på att blanda i valnötter medan han är helt galen i marshmallows, det fick bli en blandning. Som dessutom blev en ny favorit. Urgod!
 
 
 
 
Walnut and marshmallow chocolate cake

100 g Smör
2 Ägg
3 dl Strösocker
1 1/2 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
4 msk Kakao
1 1/2 dl Vetemjöl
50 g Valnötter
100 g Minimarshmallows
 
 
1. Värm ugnen till 150°c. Smörj eventuellt en form, på ca 24 cm i diameter.
2. Smält smöret i en kastrull, blanda sedan i resterande ingredienser.
3. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter.
4. Låt kakan svalna och servera med frukt, bär, grädde, glass eller ät den bara som den är.
 
Den här kakan är som godast dagen efter du har bakat. den. Smidigt att förbereda till helgens middag.
 
choklad, chokladkaka, kladdig chokladkaka, kladdkaka, kladdkaka med valnötter, marshmallow,
 De här kakorna är lämpliga för de som inte ska äta så mycket socker. Mindre sockermängd och ett enkelt recept som går att dubbla rktigt lätt.
 
 
 
 
 Klickkakor
100 g Smör, rumsvarmt
1/2 dl Socker
1 msk Sirap, ljus
50 g Blockchoklad
2 1/2 dl Vetemjöl
1/2 tsk Bikarbonat
 
Blanda smör, socker och sirap. Hacka chokladen ganska grovt och rör ner den i smörblandningen. Blanda mjöl och bikarbonatet och vänd ner det i blandningen. Forma degen till rullar och lägg det i kylskåpet i någon timme. Värm ugnen till 225°c. Skär sedan rullarna i skivor och lägg ut dem på plåtar. Grädda i ca 7 minuter.
 
 
 
 
 
Bakning, anslag, anslag recept, baka, bake, barbie, barbietårta, benvitt, blåbär, blåbärsmuffins, bondkakor, bourbon vanilj, bröd, bärmousse, cake, cakedecorating, chokladkaka, kaka, kakor, klickkakor, småkaka, småkakor,
Den här bottnen använder jag när jag bakar mina större tårtor. Mina rektangulära tårtor gör jag i en 30x40cm form och då blir den här bottnen rätt så perfekt. Jag bakar den två gånger och då finns det möjlighet att få 3 lager fyllning i tårtan. 
 
5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
3 tsk bakpulver
 
- Värm ugnen till 175 °c.
- Vispa ägg och socker pösigt, minst 10 minuter.
- Blanda alla de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggblandningen.
- Grädda längst ner i ugnen i ca 15-20 minuter. Tiden varierar jättemycket. Ska du göra i en form på 25 cm i omkrets kan det ta upp emot 40 minuter. Testa ofta med en sticka.
anslag, anslag recept, cake, cakedecorating, dekorera tårta, glutenfri tårtbotten, glutenfria anslag, ivt tårta, tårta, tårtbotten, tårtdekorering, tårtfyllning, tårtor,
Förra veckan gjorde jag överrasknings-bakelse åt min kära sambo. Han älskar prinsesstårta med riktig marsipan och den där alldeles perfekta kombinationen av sylt och vanilj. Eftersom jag själv inte tycker om grädde så fick det bli en jordgubbs och vaniljgrädde bakelse. Svärföräldrarna fick även dem smaka och det blev verkligen en hit! 
 
Jag använde mig av 1/2 stor tårtbotten. ( Du gör alltså hela men använder dig utav halva. Fyllde den med jordgubbssylt och gräddkräm ( som förövrigt gör tårtan så himla len, helt klart min favorit. ). Fair to say, en succé!
 
 
Står i detta nu och gör tårtbottnar. igen. I helgen är det kalas för min sambos tvillingbröder. Jag har planerat något som kan bli riktigt bra! Kika in på söndag så ska ni få se!
 
Eftersom det var två stycker gullvippor som fyllde år, var det ju en självklarhet att de skulle få en varsin prinsessa. Den minsta tjejen är helt tokig i choklad, så medan den ena prinsessan blev en klassisk prinsesstårta så blev det här en helt oklassisk prinsessa. Tårtan är fylld med den mest chokladiga fyllningen som finns, och med det lite vaniljkräm. Ganska lagom bra balanserat. En given succé för chokladtokiga. Tårtbotten gjorde jag den glutenfria, som ni kan hitta här!
 
 
 
 
cake, cakedecorating, dekorera tårta, glutenfri tårtbotten, marsipan, sockerpasta, tårta, tårtbotten, tårtdekorering, tårtfyllning, tårtor,