Här har du ett utmärkt tillfälle att pyssla ihop en egen pralinask till någon du bryr dig om. Klä en ask med folie och något fint snöre så har du en adventsgåva eller en julgåva klar! Att göra egna praliner är inte svårt och du kan välja fyllning helt efter vad du föredrar i den vanliga choklasken.

Praliner
125g Choklad av valfri sort. Välj en av god kvalitet.
Kolaknäckfyllning
1dl Vispgrädde
1dl Strösocker
1/2 dl Ljus Sirap
1msk kakao
Garnering
Strössel
Vit/mörk choklad
Kokos

- Hacka chokladen grovt och smält den över ett vattenbad.
- Fyll dina formar( i mitt fall, ischokladformar) med choklad och vänd den sedan uppochned så att chokladen bildar ett pralinskal. Ställ svalt för att stelna.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen i en kastrull och koka upp det. Det ska hålla till en temperatur på 123 °c. Om du inte har en termometer så kan du göra ett kolaprov.
- Låt fyllningen svalna något innan du fyller pralinskalen med den. Detta för att inte chokladen ska smälta.
- Bred ett lager choklad så att fyllningen täcks och ställ dem kallt en stund.
- Fäst din garnering med smält choklad.
Bakning,
baka,
bake,
cake,
cookie dough,
cookies,
cupcakes,
fudge,
gelegodis,
gelehallon,
godis,
gör ditt eget kakfat,
hemmagjort godis,
julbak,
julgodis,
kakfat,
kakor,
knäck,
kola,
muffins,
pepparkaka,
pralin,
praliner,
rocky road,